Σύλληψη, σχεδιασμός και κατασκευή ενός τοίχου, ο οποίος απαντά σε συγκεκριμένες απαιτήσεις και προδιαγραφές, όπως αυτές προκύπτουν σε σχέση με μία αναφορά.
O τοίχος αποτελεί για την αρχιτεκτονική πρωταρχικό δομικό και συνθετικό στοιχείο. Δια-χωρίζει εσωτερικό και εξωτερικό, ιδιωτικό και δημόσιο, κλειστό και ανοιχτό και σηματοδοτεί την σχέση του κτηρίου με τον περιβάλλοντα χώρο. Ο τοίχος ορίζει και παράγει χώρο, αποτελεί κυρίαρχο διαμεσολαβητή, σημαντικό φίλτρο και ταυτόχρονα όριο. Προσδιορίζεται από τις αρχές firmitas/venustas/utilitas και συχνά στην επιφάνειά του αντανακλώνται όχι μόνο οι κατασκευαστικές/μορφολογικές/λειτουργικές αντιλήψεις και δυνατότητες της κάθε εποχής, αλλά και οι ιδεολογικές.

Πολυξένη Μάντζου
Οικοδομική V & VI 2010-11 - Τομέας Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Κατασκευών - Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών Δ.Π.Θ.

6/12/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Παρακαλούνται όλες οι ομάδες να επικαιροποιήσουν τα αρχεία τους προκειμένου να γίνει η  διόρθωση στην τάξη, μέχρι το πρωί της 7ης Δεκεμβρίου 2010. Στην επικαιροποιημένη ανάρτηση κάθε ομάδας θα υπάρχει μία πινακίδα σχετική με την αναφορά, μία σχετική με τη μετάβαση από την αναφορά στον τοίχο, και δύο που θα αφορούν το σχεδιασμό του τοίχου. 
Επίσης, κάθε ομάδα θα πρέπει να ετοιμάσει μία πινακίδα στην οποία θα σχολιάζει με 10-20 λέξεις τις ομάδες [1, 2, 3, 5, 7, 8, 9, 11(=alexmart)] αν η ίδια έχει μονό αριθμό και τις ομάδες [12, 14, 16(=archanastasia), 17, 19, 20, 21, stefania(=alarmwall)] αν η ίδια έχει ζυγό αριθμό ή δεν έχει αριθμό. Αυτή η τελευταία πινακίδα είναι υποχρεωτική καθώς η συνέργεια μεταξύ των ομάδων είναι απαραίτητη για την εξέλιξη του θέματος στο επόμενο εξάμηνο.
Π.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: